9-aastane Katre pärast kahte ajuoperatsiooni: “Issi, mis minuga juhtus?”

Kristina Õun
, Reporter
Copy
TAAS KODUS: Kõigest paar nädalat tagasi elas pere teadmatuses, kas ja kuidas nad Katre tagasi saavad. Nüüd ootavad neid ees toredad kogu pere jõulupühad ning saab koos ema Anne-Lyga kodus jõulukooki küpsetada.
TAAS KODUS: Kõigest paar nädalat tagasi elas pere teadmatuses, kas ja kuidas nad Katre tagasi saavad. Nüüd ootavad neid ees toredad kogu pere jõulupühad ning saab koos ema Anne-Lyga kodus jõulukooki küpsetada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui 9-aastane Katre selle aasta 10. novembril õhtul magama heitis, oli ta laps nagu iga teine. Käis koolis, toimetas sõbrannadega ja mängis kodus oma kassikesega. Järgmiseks hommikuks oli Katre viidud kopteriga Tallinna haiglasse intensiivravi osakonda. Saaremaa tüdrukust oli saanud number haruldases statistikast – ta on laps, kellel lõhkes peas aneurüsm.

Pisike Katre istub, naeratus huulil, ja kallistab kiivalt oma uut mänguasja. Aeg-ajalt tõmbab ta käega üle pea parema poole – ilmselt on väikese tüdruku jaoks veel pisut harjumatu, et seal, kus varem olid pikad blondid kiharad, on nüüd lühike siilipea ning kõrva taha jookseb pikk operatsiooniarm.

Möödas on vaid loetud nädalad pärast seda, kui ta peas lõhkes ootamatult veresoon ning sellest tekkis eluohtlik ajuverejooks. Katre ema Anne-Ly Kasemaa räägib, et 10. novembri õhtul läks pere pahaaimamatult magama, ent vanemad ärkasid öösel kummaliste helide peale. Katre oli oma voodis ning sonis seosetult, rabeles ja karjus ega olnud kontaktivõimeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles