Perearstid valmistuvad süstima 5–11aastaseid lapsi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Pfizer Biontech vaktsiin.
Pfizer Biontech vaktsiin. Foto: Shutterstock

Täna peaks saartele jõudma 5–11aastastele lastele mõeldud koroonavaktsiin. Saare maakonnas hakkavad lastele kaitsesüste tegema perearstid.

Terviseameti kommunikatsioonijuhi Imre Kaasi sõnul pannakse Saare maakonna jaoks mõeldud vaktsiinid teele esimeste seas.

“Meie keskusele on tulemas 200 vaktsiinidoosi,” ütles Kuressaare perearstikeskuse juhataja Mari Soots.

Seda, kui palju vaktsiinitahtjaid on, Soots prognoosima ei hakanud. “Huvilisi on – pigem kooliealiste laste vanemad,” lausus Soots. Soovijate arvu ta öelda ei osanud. “Küllap meile saadetavatest doosidest soovijatele siiski jagub – nii esimeseks kui ka teiseks kaitsesüstiks,” lausus Soots.

Dr Sootsi sõnul on Kuressaare perearstikeskus valmis esimesed 5–11-aastastele lastele mõeldud kaitsesüstid tegema juba reedel.

Kuressaare haiglas vaktsineeritakse koroonaviiruse vastu alates 12. eluaastast. Infektsioonikontrolli õe Inga Adamsoni andmeil haiglal 5–11aastaseid lapsi kaitsesüstida kavas ei ole.

Tema hinnangul on alaealisi, kes Kuressaare haiglasse Covid-19 vastu kaitsesüsti saama tulevad, üsna vähe.

Adamsoni sõnul on enamik haiglasse vaktsineerima tulnuist kolmanda doosi soovijad. “Samas leidub ka neid, kes tulevad alles esimest doosi saama,” tõdes ta.

Lapsi hakatakse vaktsineerima Pfizer-BioNTech Comirnaty vaktsiiniga, mis sisaldab kolm korda vähem toimeainet kui täiskasvanute vaktsiin. Vaktsineerimiskuur koosneb kahest doosist, mis süstitakse kuuenädalase vahega.

Lapse vaktsineerimiseks saab lapsevanem aja broneerida perearsti või digiregistratuuri kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles