Maa-amet lammutab Saaremaal vähemalt neli koleehitist

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Kolemaja pargi ääres. Foto on illustreeriv
Kolemaja pargi ääres. Foto on illustreeriv Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Maa-amet laseb järgmisel kolmel aastal lammutada ligikaudu 400 hoonet, mis kahjustavad ümbrust ja maastikupilti ning mille läheduses ei taheta uusi arendusi algatada.

Lammutamisele minevad teadmata seisundis või seadustamata hooned asuvad maareformiga riigile tulnud maaüksustel. Enamasti paiknevad sellised maalapid kohtades, kus on tiheasustus, ning neid ei soovi endale kohalikud omavalitsused ega teised riigimaa haldajad.

Maa-ameti riigimaa haldamise osakonna juhataja Tiina Vooro ütles, et Saaremaal asub vähemalt neli maaüksust, kus maa-amet kavandab lammutamist või lagunenud ehitiste jäänuste likvideerimist. Hooned asuvad Kingli, Kõljala, Sakla ja Ulje külas. “Töö käigus võib selguda veel selliseid tegevusi vajavaid maaüksusi,” lausus Vooro.

Viimastel aastatel on ühe sellise ehitise likvideerimiseks kulunud keskmiselt 3300 eurot. Seega võib riigimaalt ehitiste likvideerimiseks kuluda kokku ligikaudu kolm miljonit eurot.

Lagunenud ja kasutusest väljas objektid on sageli ohtlikud, näiteks kui ümbruskonna lapsed satuvad nende lähedale turnima. Maa-amet plaanib esmajärjekorras likvideerida need objektid, mis võivad põhjustada õnnetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles