Saaremaa silla või tunneli planeering võtab seitse aastat

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Saaremaa silla rajajatele eeskujuks oleva Sundi silla ehitus läks toonases vääringus maksma 2,6 miljardit eurot ja kestis neli aastat.
Saaremaa silla rajajatele eeskujuks oleva Sundi silla ehitus läks toonases vääringus maksma 2,6 miljardit eurot ja kestis neli aastat. Foto: Amjad Sheikh/Cc By-sa 4.0/Wikimedia Commons

Suure väina püsiühenduse eriplaneeringust ja Saaremaa silla keskkonnamõju strateegilisest hindamisest on alanud esimene etapp ehk uuring selle kohta, mida täpsemalt tuleks uurida. Riigihanke esimese etapi konsultandi leidmiseks võitis Skepast ja Puhkim. Lepingu summa oli 91 200 eurot ning selle eest peavad valmima põhiuuringute lähteülesanne ja edasise eriplaneeringu kava.

Rahandusministeeriumi nõunik Siim Orav selgitas, et valitsus algatas Suure väina püsiühenduse eriplaneeringu 2020. aastal. Koos rahandusministeeriumi töötajate ja hankelepinguga kaasatud konsultandi valitud ekspertidega tegeleb uuringuga praegu ligi 50 inimest.

"Huvitatud poolte esmane tagasiside oli, et ärge raisake riigi raha uuringutele. Kuid suurtes asjades tuleb teha informeeritud otsused. Merendusuuringud ongi kallid. Kui aga hiljem ehituse käigus selgub, et midagi tuleb muuta, läheb see oluliselt kallimaks. Uuringu kulud on selle kategooria ehitustega võrreldes väikesed," rõhutas Orav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles