Saaremaa Piimatööstus uuendas kahe miljoni euro eest juustutootmist

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
JÄTKU JUUSTULE: Valdis Noppel ütles, et uued seadmed tõstavad Saaremaa juustu kvaliteeti, mis on vajalik juustu välismaale müümiseks.
JÄTKU JUUSTULE: Valdis Noppel ütles, et uued seadmed tõstavad Saaremaa juustu kvaliteeti, mis on vajalik juustu välismaale müümiseks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa Piimatööstus investeeris möödunud aastal 2,1 miljonit eurot, mille tulemusena suudab tööstus tõsta toodangu mahtu ja kvaliteeti. Seeläbi luuakse eeldus maksta tööstuse omanikest piimafarmidele senisest paremat piimahinda.

Saaremaa Piimatööstuse juhatuse esimees Valdis Noppel ütles, et uute seadmete paigaldamise ajal seisis tööstus pikka aega, 25. augustist 8. novembrini. "Peab olema parasjagu hull, et sellist asja üldse ette võtta," rääkis Noppel, kelle sõnul müüdi seisaku ajal enamik piimast Eestist välja. Kohapeal jätkus vaid või, kohupiima ja linnapiima tootmine, mille mahud jäävad aga juustutootmisele kõvasti alla.

Suurima summa kulutas piimatööstus PRIA toetuse abil kolmanda juustukatla ostmiseks. Investeeringu suurus on 1,264 miljonit eurot, millest toetus moodustab 367 000 eurot. Lisaks uuele juustukatlale soetati selle investeeringuga juustu eelpressitorn koos puhvermahutitega ja vormipesuseade. Ilma toetuseta ostis tööstus 233 000 euro eest uued toorpiimamahutid, mis võtavad vastu 60 protsenti rohkem toorpiima. Senised mahutid pärinesid juba eelmisest sajandist ning olid tehniliselt igati vananenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles