MAA ELU ⟩ Saarte Sahvri kümne aasta kohalike toodete müügihitid

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
ÕNNELIK POEOMANIK: Lii Kirves ja tema pood on andnud entusiastidele eneseusku uute toodete valmistamisel.
ÕNNELIK POEOMANIK: Lii Kirves ja tema pood on andnud entusiastidele eneseusku uute toodete valmistamisel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Mullu kümneaastaseks saanud Saaremaa vanim kohalike toodete kauplus Saarte Sahver reastas eelmise aasta ja kogu tegevusaja suurima läbimüügiga kohalikud tooted.

Saarte Sahvri omanik Lii Kirves ütleb, et kaupluse müügitabelid ei pretendeeri täielikule tõele, vaid peegeldavad ikkagi ühe poe klientide ja sortimendi valikut läbi aastakümne. Toodete ja tootjate TOP sõltub sellest, milline valik mingis poes on, milline klientuur kusagil käib, milline on tootja omapoolne reklaam jne.

Esikoha hõivanud Kopli talu leivaküpsetaja Vello Kaasen teeb leiba juba aastaid. Vello on suur gurmaan ja hea toidu austaja. Tema leib müüb hästi juba pikemat aega. Kopli talu rukkileib ei ole väga hapu ega magus. Valmistatud ainult rukkijahust, pärmita ja suhkruta. “Sellist leiba poelettidelt väga ei leia,” teab Lii. Sellel leival on oma kindel tarbija – kui leib lõpeb kodus otsa, tuleb inimene ja ostab uue.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles