2021. aastal maksis PRIA toetusteks välja rekordilise 338 miljonit eurot

Saarte Hääl
Copy
Väikepõllumeestele avanevad sellest aastast laiemad toetusvõimalused.
Väikepõllumeestele avanevad sellest aastast laiemad toetusvõimalused. Foto: unsplash.com

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) on 21-aastase tegutsemisaja jooksul klientidele välja maksnud 4,5 miljardit eurot toetusrahasid. 2021. aastal maksti välja rekordiline 338 063 303 eurot ameti poolt vahendatud toetusi. Seda on üle 19 miljoni euro rohkem kui eelmisel aastal. Toetust maksti 2021. aastal ligi 21 500 kliendile. Saare maakonnas maksti 2021. aastal toetusi kogusummas 21 894 833 eurot.

PRIA peadirektori Jaan Kallase sõnul oli eelmisel aastal PRIA klientidele välja makstud toetussumma kogu PRIA ajaloo suurim aasta jooksul välja makstud toetuste kogusumma.

"PRIA alustas tegevust aastal 2000 ja on pidevas muutumises. Algava uue programmperioodi raames oleme liikumas toetusi jagavast makseagentuurist maaelu digi- ja rohepööret toetavaid teenuseid pakkuvaks organisatsiooniks. Tahame saada Eesti põllumehele, maaettevõtjale ja teistele maaelu valdkonna esindajatele ning sellest huvitatutele heaks partneriks, kelle käest saab nii toetusi kui ka infot ja nõuannet," ütleb Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles