Huvihariduskonverents toimub ka märtsis Kuressaares

Saarte Hääl
Copy
Thule kino
Thule kino Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Huvihariduskonverents "Mis tuuled puhuvad?" toimub 2022. aastal 21.–22. märtsil Thule Kojas Kuressaares. Kuressaare Nooruse Kooli huvikool Inspira ja Saaremaa vallavalitsuse eestvedamisel korraldatakse üle-eestilist konverentsi juba seitsmendat korda.

Konverentsi eesmärgiks on vähemalt kord aastas tuua kokku noortega töötavad inimesed ja ühiselt arutleda nii huvihariduses ning laiemalt noortevaldkonnas toimuva üle, jagada ja õppida üksteise kogemustest ning hoida valdkonna jaoks olulised teemad arengus ja ajakohasena.

Viimasel huvihariduskonverentsil 2021. aastal, mis toimus olude sunnil esimest korda virtuaalselt, oli tähelepanu keskpunktis noorsootöö ja mitteformaalne haridus ning küsimus “Miks üldse?”.

Käesoleval aastal on alateemaks #teineteisele. Keskendutakse seekord iseendale ja teineteisele: jagamisele, märkamisele, toetamisele. Mille poolest erineb huvijuht noorsootöötajast või kas üldse erineb, sest noored, kellega tegeletakse, on valdkonnal ühised.

Konverentsil esinevad teiste hulgas Haridus- ja Teadusministeeriumi noorte- ja andepoliitika osakonna juhataja Riin Tamm, kes räägib uuest noortevaldkonna arengukavast; Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kogukonnahariduse ja huvitegevuse õppekava programmijuht Lii Araste, kes arutleb huvijuhi muutunud rolli üle; Eesti Noorsootöötajate Kogu juhatuse liige Kadi Bruus, kes annab ülevaate noorsootöötaja kutse andmisest, sest alates käesolevast aastast omistati kutse andmise õigused Eesti Noorsootöötajate Kogule.

Kohal on ka riigikogu aseesimees Hanno Pevkur, kes pöörab oma ettekandes tähelepanu noortespordi arengutele. Lisaks on kavas mitmed teised praegusel ajastul kõnetavad teemad ja esinejad.

Ootame osalema kõiki huvilisi, kes üht- või teistpidi on huviharidusega seotud.

Registreerimine on avatud alates 18. jaanuarist 2022. Konverentsi kava, esinejad ja muu oluline info on jooksvalt leitav huvihariduskonverentsi kodulehelt nooruse.edu.ee/huvihariduskonverents, samuti Facebookist ja varsti ka Instagramist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles