Eerik Haameri kunstiauhinna pälvib tänavu Aksel Haagensen

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
▲OMA PEREKONNA AJALOOST ja arhiivist pärit materjalide kaudu on Aksel Haagensen puudutanud laiemat problemaatikat oma magistritöös "Vanaemale külla" ja "Põgeneme?", kus tulid esile väliseestluse ja Austraalia lapsepõlve kogemused (2020).
▲OMA PEREKONNA AJALOOST ja arhiivist pärit materjalide kaudu on Aksel Haagensen puudutanud laiemat problemaatikat oma magistritöös "Vanaemale külla" ja "Põgeneme?", kus tulid esile väliseestluse ja Austraalia lapsepõlve kogemused (2020). Foto: Kuvatõmmis

Eerik Haameri kunstiauhinna pälvib tänavu Aksel Haagensen, kelle looming ja loomeuurimus on paistnud silma 2021. aastal, aga ka laiemalt viimaste aastate jooksul väliseestlaste pagulasidentiteedi märkimisväärsel kunstilisel tasemel teostatud käsitlustega.

"Kuigi mul ei ole saartega otsest perekondlikku seost, olen tegelenud oma vanaema looga, mis puudutab ka Saaremaalt väikese kalapaadiga Rootsi põgenemist," ütles Haagensen Kadi raadio saatele "Keskpäev".

Haagensen valiti välja viie nominendi seast, kelle esitasid erinevad Eesti kunstiinstitutsioonid. Nominentideks kvalifitseerusid Peeter Laurits, Aksel Haagensen, Ingrid Allik, Triin Kerge ja Raul Meel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles