Nädalavahetusel lubab taas tuisku ning 30 m/s tormituult

Saarte Hääl
Copy
Tuisune ilm
Tuisune ilm Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Riigi ilmateenistuse andmetel muutuvad laupäeval liiklusolud tugeva saju, tuisu ja libeduse tõttu väga halvaks ning pühapäeval lubab saartel jälle tugevat tuult puhanguti kuni 30 m/s.

Reede päeval suundub madalrõhkkond üle Läti kagu suunas, selle järel on Eestis sagedasti lumehooge ja tuiskab. Puhub tugev põhja- ja loodetuul. Õhtul tuul nõrgeneb ja sajuhood hõrenevad. Õhutemperatuur langeb pärastlõunal miinuspoolele. Teed tõmbuvad jäiseks ja libedaks.

Laupäeva öö on tugevneva kõrgrõhuharja mõjul suurema sajuta. Loodetuul nõrgeneb ja ilm tõmbub kargeks, õhutemperatuur langeb -10°C lähedale, selgineva taeva all mõni pügal madalamale. Päeval tekib Skandinaavia kohal uus ägenev madalrõhkkond ja laieneb servaga jõuliselt üle Läänemere ning tõstab lõuna- ja kagutuule tugevaks. Lumesadu jõuab keskpäeva paiku saartele ja laieneb kiiresti üle maa, tuiskab. Õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis üle 0°C. Õhtul jätkub kagutuule tugevnemine, lumesadu muutub tugevaks, lääne pool tuleb lörtsi.

Tähelepanu liiklejad! Liiklusolud muutuvad tugeva saju, tuisu, halva nähtavuse ja libeduse tõttu väga halvaks ning võimaluse korral loobuge pikematest reisidest.

Pühapäeva öösel liigub aktiivne madalrõhkkond üle Läänemere. Puhub väga tugev kagutuul. Lääne- ja Lõuna-Eestis sajab lörtsi ja vihma ning õhutemperatuur on üle 0°C. Libeduseoht on suur. Päeval suundub madalrõhkkond üle Pärnumaa ja piki Eesti lõunapiiri Läti poole. Tuul pöördub järk-järgult järk-järgult idakaarest põhjakaarde ja paisub jõuliseks Läänemerel ja ka Eesti lääneservas, puhangud tõusevad 25, saartel vastu Läänemerd tõenäoliselt jälle 30 m/s. Ennelõunal sajab nii lund, lörtsi kui vihma, pärastlõunal läheb sadu üle lumeks. Tuisku teeb põhiliselt Lääne-Eestis ja Soome lahe ääres. Õhutemperatuur langeb. Kui arvutuslikud sajuhulgad paika peavad, siis ööpäeva jooksul lisandub 20 cm, kohati enamgi lund ja lörtsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles