Õnnetust ketikoerast sai blogikangelane. "Ega temaga alati lihtne ole," ütleb perenaine

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kui tänaval leiab Mart, et peab oma perenaist kõigi eest kaitsma, siis kodus on ta Liisi Laidi sõnul sülekoer.
Kui tänaval leiab Mart, et peab oma perenaist kõigi eest kaitsma, siis kodus on ta Liisi Laidi sõnul sülekoer. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa loomasõbrad mäletavad ehk Kuressaare ketikoera Matit, kes magas püstijalu vihma- ja lumesajus, kuna kuuti ta ei mahtunud. Looma väärkohtlemise tõttu omanikelt äravõetud koer elab juba üle kolme aasta uues kodus, kannab nime Mart ja perenaine peab tema kohta koguni blogi.

Kui Mardi ja tema perenaise Liisi Laidiga kokku saame, teevad nad Kuressaares parasjagu oma hommikust jalutusringi. Võõraste suhtes umbusklik Mart ei taha ajakirjanikke endale ja oma perenaisele lähedale lasta. Liisi kaasavõetud lihapallid muudavad looma õige pisut leplikumaks – nii saame oma jutud Mardi omanikuga räägitud.

Kui meenutada, milline nägi Mart välja neli aastat tagasi, ei suudaks uskuda, et praegune heas toitumuses ja sileda musta kasukaga väärikas koerahärra on toosama kunagine õnnetu oleku ja tokerja karvaga loom, kes hoolimatutelt omanikelt 2017. aasta detsembris veterinaarkeskuse otsusega ära võeti ja Saaremaa lemmikloomade turvakodusse viidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles