PIIRANGUTE LEEVENDAMINE ⟩ Valitsus alustab järkjärgulist ja kõigepealt koolidest

Saarte Hääl
Copy
Testimine Tallinna 21. koolis.
Testimine Tallinna 21. koolis. Foto: Sander Ilvest

Valitsuse liikmed võtsid täna vastu põhimõttelise otsuse alustada COVIDi piirangute leevendamist koolidest ja huviringidest.

Alates esmaspäevast, 7. veebruarist loobutakse lähikontaktsete laste isolatsiooninõudest juhul, kui laps on terve ja ilma COVIDi sümptomiteta.

Analoogne kord hakkab kehtima ka lasteaedadele ja -hoidudele.

Alates 14. veebruarist plaanib valitsus loobuda alaealiste COVIDi tõendist.

Täna tegime leevenduste teekonnal esimesed sammud, edasised leevendused saame teha siis, kui viiruse levik pöördub langusesse – loodetavasti veel veebruari jooksul,“ ütles peaminister Kaja Kallas.

Täiendavalt tegi peaminister tervise- ja tööministrile ülesandeks välja töötada konkreetne tegevusplaan kontrollimeetmete leevendamiseks.

Terviseamet prognoosib nädala lõpuks 8500-9000 koroonaviirusega nakatunut inimest päevas, mis näitab, et neljanda koroonalaine tipp Eestis täna veel kohal ei ole.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna rõhutas, et väga oluline on alustada ühiskondlike piirangute leevendamist lastest ja noortest.

Minister täiendas, et praeguste reeglite järgi pärsib omikroni levik koolielu väga tugevalt.

„Seoses omikroni kiire levikuga on suur osa õpilastest enamuse ajast lähikontaktsed ja üldjuhul on haigustunnusteta lähikontaktsete kiirtestid negatiivsed. Seetõttu on mõistlik, et loobume koolis õpilaste isoleerimisest kiirtesti tulemuste alusel.“

Koroonaviiruse leviku monitoorimiseks jätkub kiirtestimine koolides kaks korda nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles