Saaremaa Vallavolikogu ja Saaremaa Vallavalitsuse ühisavaldus Ukraina toetuseks

Saarte Hääl
Copy
Foto: Siim Metsmaa

Saaremaa vallavolikogu ja vallavalitsus on mõtetes koos Ukraina riigi ja rahvaga. Mõistame ühemõtteliselt hukka Venemaa laiaulatusliku sõjalise rünnaku Ukraina vastu. Iseseisva riigi põhjendamatu ründamine on vastuvõetamatu. Tegemist on kuriteoga Ukraina ja seal elavate inimeste vastu. Rünnates Ukrainat, on Venemaa rünnanud ka Euroopa stabiilsust ja demokraatlikku maailmakorda.

Head saarlased! Praegu otsest sõjalist ohtu Eestile ega Saaremaale ei ole. Siiski oleme alustanud tegevustega, et suurendada valmisolekut kriisiolukorraks ja vajadusel kiireks reageerimiseks. Seda nii inimeste aitamiseks, kes peavad agressori tõttu jätma oma kodu ja kodumaa, kui ka tagamaks elutähtsate teenuste toimepidevust sõjast tulenevate mõjutuste valguses. Kinnitame, et teeme ühiselt koostööd selle nimel, et tagada Saaremaa maksimaalne valmidus olla igakülgselt toeks kõigile saarlastele ja võimalikele põgenikele.

Vallavalitsuse esindajad on juba mitu kuud osalenud Ukraina sündmustega seotud riiklikel ja regionaalsetel kriisistaabi koosolekutel. Koostame täiendava ülevaate sellest, milliseid väljakutseid toob Ukrainas toimuv kaasa Saaremaa jaoks ning kuidas saame võimalikke kriisiolukordi ennetada ja neid lahendada.

Toetame üksmeelselt iseseisvat Ukraina riiki ja rahvast.

Ühtse ja tugeva Saaremaa nimel

Valimisliit
Terve Saaremaa
Eesti Reformierakond
Eesti Keskerakond
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
ISAMAA Erakond
Erakond Eesti 200
Saaremaa Vallavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles