Saaremaa vald tugevdab seoses Ukrainas toimuvaga kriisivalmidust

Saarte Hääl
Copy
Kaitseliidu Saaremaa maleva endine pealik Gunnar Havi
Kaitseliidu Saaremaa maleva endine pealik Gunnar Havi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Täna, 25. veebruaril sõlmis Saaremaa vallavanem Madis Kallas lepingu Kaitseliidu Saaremaa maleva endise pealiku Gunnar Haviga, et tugevdada Saaremaa valla kriisivalmidust ja kriisireguleerimisvõimekust. Täiendava abi kaasamise vajadus tuleneb Venemaa laiaulatuslikust sõjalisest rünnakust Ukraina vastu.

Gunnar Havi ülesandeks on koostada ülevaade vallavalitsuse ja hallatavate asutuste hädaolukorras toimimise ning elutähtsate teenuste osutajate toimepidevuse tagamise võimekuse kohta. Samuti vaatab Havi üle Saarema valla hädaolukorra lahendamise plaani ja kaardistab hädaolukorraks vajalikud ressursid.

Saaremaa vallavanem Madis Kallas
Saaremaa vallavanem Madis Kallas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vallavanem Madis Kallase sõnul praegu otsest sõjalist ohtu Eestile ega Saaremaale ei ole, kuid kahtlemata mõjutab laiaulatuslik sõjaline konflikt Euroopas ka meid. „Saaremaa jaoks on esmatähtis, et oleksime võimalike kaasnevate kriiside jaoks valmis ja suudaksime abistada nii meie enda elanikke kui ka vajadusel Ukrainast sõjategevuse eest pagevaid inimesi,“ ütles Kallas. Gunnar Havi alustab tööd 28. veebruarist ja esialgu on temaga leping sõlmitud 29. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles