Saaremaalt pärit perearst Madis Tiik läheb ukrainlastele appi

Saarte Hääl
Copy
Perearst Madis Tiik.
 
Perearst Madis Tiik.  Foto: Saarte Hääl

Perearst Madis Tiik suundus oma kulu ja kirjadega Ukraina-Poola piirile püsti panema mobiilset arstipunkti, et aidata põgenikke seni, kuni tulijaid jätkub.

"Tegelikult pidime möödunud nädalavahetusel ­lendama perega hoopis Madeirale," ütles vabal ajal lambaid ­kasvatav pere­­arst ja Terviseagentuuri omanik Tiik Postimehele. "Asjad olid juba pakitud, kui Ukrainas algas sõda. Istusime kaks päeva vaid teleka ees ega suutnud oma silmi uskuda."

Lõpuks otsustas mees, et reis jääb ära, ja tema teeks pigem midagi, millest teistelegi kasu. Ma ei saanud minna rahuliku südamega puhkama, kui tuhat kilomeetrit eemal käib sõda, ja ­jätta inimesed lihtsalt hätta, kui tegelikult saan kedagi aidata," sõnas ta Postimehele.

Tema eesmärk ei ole minna sõtta, vaid avada kohapeal mobiilne arstipunkt. Tõsisemas seisundis abivajajad viib ära kiirabi, ent eestlased saaksid kohe pakkuda perearsti tasandil erakorralist abi.

Esimese kuueliikmelise meeskonna komplekteeris Tiik oma kolleegidest Terviseagentuuris: "Eestisse jääjatel tuleb seni ära teha ka meie töö."

Esialgu lähevad eestlased maad kuulama, millist abi põgenikud täpselt vajavad, siis osatakse organiseerida juba ­järgmine meeskond, kes esimesed minejad nädala pärast välja vahetavad.

Arstiabi Ukrainale

Korraga nädal kohapeal töötavad meeskonnad koosnevad pere­arstist, kahest õest, parameedikust ja kahest autojuhist-abilisest.

Kellel indu ja tahtmist tulevikus kaasa lüüa, võtke palun ühendust ­e-posti aadressil heidi@terviseagentuur.ee.

Terviseagentuuri perearstid töötavad Haapsalus, Hiiumaal, Vormsil, Viljandis, Valgas, Lasval, Võrus ja Värskas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles