Saaremaa ettevõtja tahab osta abivajavale Ukraina perele Kuressaarde korteri

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Märt Aro sõnul võib kooli drilliga loovuse tappa ja tiibu kärpida.
Märt Aro sõnul võib kooli drilliga loovuse tappa ja tiibu kärpida. Foto: Sander Ilvest

Saarlasest ettevõtja Märt Aro otsib Kuressaarde 3-5-toalist korterit, mille soovib osta mõnele Ukrainast, sõjajalust tulema pääsenud perekonnale siinseks koduks, kuni pere seda vajab.

Aro postitas sotsiaalmeediasse, et on lugenud perede lugusid, kes Ukrainast välja paisatakse ning mõtisklenud, kuidas ta saaks omalt poolt aidata. ”Sooviksin osta Kuressaare kesklinna piirkonda 3-5toalist korterit, et see anda tasuta Ukraina pere(de) kasutusse, kuniks abi vajatakse,” postitas kohalik ettevõtja.

Saarte Häälele rääkis, Märt Aro, et tal on juba palju lugusid silmade eest läbi jooksnud. Sealhulgas videosid Poolas olevatest laagritest, kus inimesed elavad hetkel sisuliselt kilest telkides. Siis aga nägi ta postitust Facebookis:

See pani ta tõsiselt mõtlema ja oma kavatsuse sotsiaalmeediasse kohalikku kinnisvaragruppi üles riputama. Pooltunnike pärast postituse tegemist talle veel pakkumisi laekunud ei olnud. ”Pole ka veel ideed, kellele välja pakkuda. Kui koha leiame, siis usun, et leiame ka pere, kes seda vajab,” on ettevõtja looturikas. ”Olen mõelnud, et normaalses korras korter, kus inimesed saaks ennast koduselt ja turvaliselt tunda, oleks hea.”

Aro sõnul reisis ta alles mõned aastad tagasi Ukrainas. "Tegin poegadega roadtripi. Meile väga meeldis seal. Igati kena riik ja väga meeldiv vastuvõtt," lisas ta. "Odessasse jäime lausa 4-5 päevaks. Väga ilus linn. Väga kahju vaadata hetkel, kuidas lihtsalt puruks pommitatakse kõik."

Märt Aro on tänulik kogu võimaliku info eest meili teel: aro.mart@gmail.com, talle võib kirjutada ka Facebooki sõnumitesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles