SOETA JA TOETA ⟩ Täna algas saarlanna korraldatud Eesti kunstnike heategevusoksjon Ukraina toetuseks

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Rebeca Rosalie Parbus
Rebeca Rosalie Parbus Foto: Erakogu

Kunstnikud Eesti Kunstiakadeemiast, Eesti Kunstnike Liidust ja Kõrgemast kunstikoolist Pallas korraldavad 11. märtsist kuni 13. märtsini oksjoni, mille tulu läheb täies ulatuses Ukraina toetuseks.

Oksjoni korraldamisega on seotud Saaremaalt pärit tulevane stsenograaf, Eesti Kunstiakadeemia tudeng Rebeca Rosalie Parbus. ”Sõja esimestel päevadel tekkis minus tunne ja kohustus midagi-kuidagi oma oskuste ja võimete piires ära teha,” rääkis Parbus Saarte Häälele. ”Püssi ma käes hoida ei oska, pintslit ka veel mitte! Õnneks on EKA-s ning Eesti Kunstnike Liidus asjatundjaid palju.”

Parbus on väga tänulik, et paljud Eesti hinnatumad kunstnikud võtsid tema ideest kohe tuld. ”Eesti Kunstnike Liit, ARS Kunstilinnak, EKA üliõpilasesindus ning kommunikatsiooniosakond olid samuti valmis kohe asjale õla alla panema,” rõõmustas ta.

Nõnda käivitubki oksjon. Oma pakkumise meelepärase kunstiteose eest saab teha veebilehel www.rahujakunsti.ee. Kõrgeim pakutud summa läheb täies ulatuses teose kunstniku välja valitud heategevusfondi Ukraina toetuseks. Oksjoni kolmandal päeval toimub ZOOMi keskkonnas lõpetav oksjoni välkvoor, kus saab teha viimased pakkumised.

Juba varem, ehk 11. märtsil algab oksjon aga www.rahujakunsti.ee veebikeskkonnas.

Oluline on meeles pidada, et 12. märtsil see viimati mainitud oksjon veebikeskkonnas juba lõpeb. 13. märtsil toimub aga oksjoni finaal: shorturl.at/vwHQ6.

Kõiki töid saab oma silmaga vaatamas käia ARSi Kunstilinnakus, kus toimub oksjonil olevate tööde näitus. Kõigi teostega saab tutvuda Studios 53. ja 98.

Näitus on avatud:

10. märtsil 12:00–18:00

11. märtsil 12:00–18:00

12. märtsil 12:00–20:00

”Oleme tänulikud kõikidele osalevatele kunstnikele. Olgu see suur või väike, iga panus loeb. Elagu rahu ja kunst!” Kokku osaleb oksjonil ligi 30 kunstniku, teiste seas Tõnis Saadoja, Mihkel Ilus, Edith Karlson, Liisi Eelmaa, Jarõna Ilo, Herkki-Erich Merila, Marge Monko, Sigrid Viir jt.

Kogu info oksjonist on FB ürituse lehel, sinna on tulemas ka kunstnike tutvustused. Üritusega saab liituda SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles