Õnnitleda eakaid või mitte? Loomulikult tuleb seda teha, leiab volikogu esimees

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Lilled.
Lilled. Foto: unsplash.com

Laimjala osavallakogu tegi üleskutse, et vallavõim võiks panustada senisest tunduvalt enam eakate kogukonnaliikmete sünnipäevade meelespidamiseks.

Teemat arutas kõigepealt Laimjala osavallakogu, siis jõudis sealne algatus Kuressaares eelmisel kuul toimunud osavallakogude ümarlauale.

Laimjala OVK esimees Aive Sepp kõneles raekojas peetud ümarlaual, et kogudel võiks olla oma väike eelarve, seda juba kasvõi näiteks selleks, et saaks eakaid meeles pidada ja neid õnnitleda.

Aive Sepp
Aive Sepp Foto: Egon Ligi / Saarte Hääle arhiiv

"Eakad tunnevad sellest väga puudust. Õnnitlemas võiks käia kas kogu või teenuskeskuse juht. Selline tegevus tooks emotsionaalselt vallale rohkem tagasi kui välja viib," rääkis Aive Sepp.

Saaremaa volikogu esimees Jaanus Tamkivi toetas Aive Sepa algatust. "Tema sõnul peame me oma inimesi tähele panema ja meeles pidama. Rahaliselt see vallale üle jõu ei käi. Asjad tuleb läbi rääkida. Piirkondade juhtidel on oma juubilaride kohta info olemas. Näeme ette summad ja kooskõlastame ära," seisab ümarlaual kirjutatud protokollis.

Tamkivi täiendas Saarte Häälele, et mitmetes Saaremaa endistes väikestes omavalitsustes oli varasemalt tore komme meeles pidada ja õnnitleda tähtpäevadel eakaid inimesi.

"Kindlasti tuleks sarnast käitumist jätkata ka suure Saaremaa valla tingimustes," sõnas volikogu juht.

Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Nii saaksid teenuskeskuste juhid tähtpäevadel külastada oma piirkondade eakaid ja neile anda edasi tervitused- õnnitlused ka valla poolt.

"Päris kindlasti oleks sellest palju rõõmu. Kuidas täpsemalt see tehniliselt ja eelarveliselt korraldada, see on võimalik kindlasti kokku leppida," kinnitas Tamkivi-

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles