KÜLAVAHELOOD Dendraarium, didgeridoo, lennukid ja uus külamaja

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
UUS INFOTAHVEL Üle 40 aasta Mihkel Ranna dendraariumis külastajatele
selgitusi jaganud Arma Nõgu rõõmustab sisuka infotahvli üle.
UUS INFOTAHVEL Üle 40 aasta Mihkel Ranna dendraariumis külastajatele selgitusi jaganud Arma Nõgu rõõmustab sisuka infotahvli üle. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Neemi küla Kiige talu perenaine Arma Nõgu on enam kui 40 aasta jooksul jaganud selgitusi tuhandetele huvilistele, kes külastanud Mihkel Ranna dendraariumit.

Märtsikuu esimeses saates Külavahelood räägib ta saatejuht Aare Lainele möödunud aasta lõpus dendraariumi värava lähistele paigutatud infotahvlist, kus kõik vajalik teave liigirikka taimeaia kohta kirjas.

Tahvlil on aia rajajast, Neemi küla sepast Mihkel Rannast ka fotod. Mullu 23. detsembril möödus Mihkel Ranna sünnist 150 aastat. Arma Nõgu tunneb heameelt ka külanoorte tegemistest, öeldes, et suvel on küla nagu segasumma suvila. Külaseltsi juhatuse liikmed kutsusid külaelanikke vana postimaja, mis varem olnud külaelanike kauplusauto ootamiseks ehitatud varjualune, külamajaks ümber ehitama. Külarahvas võttis üleskutset kuulda, KOP-ist saadi toetust ja nüüd on koht, kus koos käia.

Arma poeg Indrek Nõgu kuulub külaseltsi kolmeliikmelisse juhatusse. Tema annab saates pikema ülevaate seltsi tegevusest ja külamaja saamisloost. Laiemalt on Indrek tuntuks saanud huvitavate puust tehtud pillide - didgeridoode meisterdajana. Missuguse muusikariistaga tegu ja kuidas Indrek selle Austraalia päritoluga instrumendini jõudis, sellele saavad kuulajad saates vastuse.

Hobilendur Andres Peet, kes aastakümneid oma mootorpurilennukiga küla kohal ja mujalgi taevalaotuses tiirelnud ning huvilistelegi lennusõitu pakkunud, ehitas endale koroona ajal, kui piirangute tõttu ei saanud eriti kuhugi minna, uue purilennuki.

Huvist lennunduse vastu ja lendamistest ning kõigest, mis sellega kaasnevad, pajatab kogenud harrastuspiloot pikemalt.

Aare Laine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles