Saaremaa valla lastekaitseteenistuse juhatajaks valiti Kerli Gutman-Laht

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kerli Gutman-Laht
Kerli Gutman-Laht Foto: tugikeskus.ee

Saaremaa vallavalitsuse lastekaitseteenistuse juhataja ametikohale kuulutatud teisele konkursile laekus tähtaegselt neli taotlust. Kutse tööintervjuule sai kolm kandidaati, kes vastasid enim lastekaitseteenistuse juhataja ametijuhendis püstitatud nõuetele.

Lastekaitseteenistuse juhatajaks valiti senine sotsiaalosakonna sotsiaalnõunik Kerli Gutman-Laht, kes alustab lastekaitseteenistuse juhatajana 1. aprillist.

„Kerli tugevuseks on erialased teadmised ja pikaajalised töökogemused sotsiaalvaldkonnas,“ põhjendas abivallavanem Maire Käärid valikut.

„Alates 2013. aastast on ta töötanud sotsiaalvaldkonnas erinevatel ametikohtadel (projektijuhina, rehabilitatsiooniteenuse koordineerijana, meeskonna sotsiaaltöötajana, Kuressaare linnavalitsuses juhtumikorraldajana ja sotsiaalhoolekandespetsialistina). Praegu töötab Kerli Saaremaa vallavalitsuses sotsiaalnõunikuna ja täidab alates veebruari algusest ka lastekaitseteenistuse juhataja ülesandeid.“

„Lastekaitse valdkonna juhina on minu suurim väljakutse rakendada praeguse meeskonna ressurssi maksimaalselt, et üheskoos meeskonnana töötada ühiste vaadete, väärtushinnangute ja põhimõtete alusel,“ ütles Kerli Gutman-Laht.

Maire Käärid lisas, et Kerli poolt mainitud väljakutsed ei ole vaid mõtted, vaid reaalsuses teostatavad, sest Kerli on lõpetamas Tallinna Ülikoolis magistriõpinguid sotsiaaltöö erialal, mis annavad talle oskused uurida ja kirjeldada valdkonna arendusvajadusi, välja töötada sotsiaalpoliitilist suunda, kujundada sotsiaaltöö, sh lastekaitsetöö mainet nii asutusesiseselt kui ka ühiskondlikul tasandil, propageerida ja väärtustada valdkonnas töötamist, samuti praktilised teadmised tööks vajalikest õigusaktidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles