TERVIS ⟩ Valu keset koolipäeva: selgroog tahaks justkui katki minna

, Saaremaa gümnaasiumi õpilane
Copy
SIRUTAME! Saaremaa gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Getter Must arvab, et eriti hea on liikumispaus siduda tunni teemaga.
SIRUTAME! Saaremaa gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Getter Must arvab, et eriti hea on liikumispaus siduda tunni teemaga. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Terav valu selja alaosas, pidev tuim valu õlavöötmes, ebameeldiv pinge ja valu. Selliselt kirjeldavad kolm õpilast oma pea igapäevaseid seljavaevusi.

Minu enda seljavalud algasid oktoobris. Meil kõigil on selg vahel kange ning seda on minulgi ette tulnud, kuid kroonilisi probleeme seljaga ei ole mul varem olnud. Esialgu hakkasin koolitundides pikalt istudes seljas pingeid tundma. Alguses ei pööranud sellele eriti tähelepanu, kuid ajapikku hakkasin päev läbi kõvade toolide peal istudes pidevalt alaseljas valu tundma.

Terav valu tekib juba päeva esimestes tundides ja tihti ootamatult. Enamasti surun valu maha ja proovin niheledes leida mugavama asendi, et tunnitööga jätkata. Vahel pole aga muud teha kui võtta valuvaigisteid või minna klassist välja, et ennast veidi liigutada ja lihaseid lõdvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles