Saaremaa koolid on oodatud kandideerima aasta kooli tiitlile

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Saaremaa Gümnaasium.
Saaremaa Gümnaasium. Foto: Valmar Voolaid

Aasta kooli konkurss on startinud ja ootab osalema üldharidus- ja kutsekoole igast Eesti paigast, olgu tegemist suure linna- või väikese külakooliga. Saaremaa kooliperedel on tiitlile kandideerimiseks aega 24. aprillini.

Haridus- ja Noorteameti projektijuhi Kadri Ratase sõnul soovitakse konkursiga märgata ja tunnustada koole, kus õppimiseks on loodud koostööd soodustav ja loovust arendav õpikeskkond.

“Meie koolid on viimaste aastatega palju muutunud, tänapäeva koolikeskkond on mitmekülgne ja loominguline. Aasta kooli projektiga saavadki koolipered tuua esile oma kõige positiivsemad küljed, õpilased saavad tutvustada kogu Eestile oma kõige toredamaid õpetajaid ja põnevamaid õppimisviise. Sel aastal soovime konkursiga tähelepanu pöörata ka koostööle ja üksteisest hoolimisele,” rääkis Ratas.

Tänavu asutakse aasta kooli valima viiendat korda. “Läbi aastate oleme näinud õpilaste suurt entusiasmi ning head koostööd õpetajate ja koolijuhtidega, mille tulemusel on meieni aasta kooli projekti raames jõudnud üle 150 videoklipi, mis jutustavad toredaid lugusid nii meie suurematest kui ka kõige pisematest koolidest. Näiteks eelmisel aastal läks tiitli võit Uulu Põhikoolile, mis on küll väike, ent kus on ühtehoidev koolipere, tegutsetakse ühiste eesmärkide nimel ja hoolitakse kõikidest. Seega kõigil osalejatel on võrdsed võimalused, vaja on vaid pealehakkamist ja oleme juba näinud, et seda meie õpilastel jagub,” julgustab Ratas koole osalema.

Aasta kooli tiitlile kandideerimiseks tuleb koolidel 24. aprilliks veebilehele https://konkursiveeb.edu.ee/ ülesse laadida kooli tutvustav lühivideo, pildigalerii ja lühike iseloomustus. Täpsed tingimused konkursil osalemiseks leiab www.harno.ee/aastakool

Aasta kool 2022 selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Aasta kool tiitli võitja kuulutatakse välja 27. mail ETV otsesaates „Terevisioon“.

Aasta kooli on valitud neljal korral. Eelmisel aastal pälvis aasta kooli tiitli Uulu Põhikool, 2020. aastal oli tiitli omanikuks Võru Gümnaasium, aasta varem Viljandi Gümnaasium ning kõige esimene aasta kool oli Tallinna 32. Keskkool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles