Algaval nädalal sajab siin ja seal kerget lund

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lumehelves
Lumehelves Foto: unsplash.com

Riigi ilmateenistuse andmeil jagub algaval nädalal päevasel ajal napilt plusskraade, öösel langeb termomeetrinäit aga miinusesse.

Esmaspäeval liigub kiires loodevoolus järgmine madalrõhkkond Skandinaaviast üle Soome Narva taha. Toob meile algul lund ja lörtsi, saartest alates muutub sadu vesisemaks. On jäiteoht! Tuul tõuseb tugevaks, puhub öösel lõunakaarest, päeval läänest ja loodest ning ulatub puhanguti 15, rannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, Lääne-Eestis 0..+4, hommikuks tõuseb ka idapoolsetes maakondades üle 0°C, päeval +3..+8°C.

Teisipäeval on eemalduva madalrõhkkonna ja tõusva õhurõhu foonil lumehoogude ja nõrgeneva põhjakaare tuulega ilm. Öö on karge, päevased maksimumid jäävad alla 0°C.

Kolmapäeval jääb Venemaal valitsevaks madalrõhuala ja selle servast jõuab ka meile lumehooge. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Põhjakaarest saabunud külmas õhumassis langevad öised miinimumid -10°C ümbrusse, päevased maksimumid tõusevad 0°C ümbrusse (-2..+2°C).

Neljapäeval madalrõhkkonna mõju tasapisi väheneb, aga siin-seal sajab veel kerget lund. Tuul rahuneb. Õhutemperatuur langeb -10°C lähedale, päeval tõuseb pisut üle 0°C, Virumaal võib napilt miinuspoolele jääda.

Reedel tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja hoiab ka laupäeva suurema sajuta. Üksikud nõrgad lumehood siiski päris välistatud pole. Tuul on nõrk. Ööd on ikka külmad, minimaalne õhutemperatuur langeb -10°C ümbrusse, päeval tõusevad termomeetrinäidud 0..+4°C-ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles