Pisimad vallakodanikud said kingiks robirohumett

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Image by Jill Nissen from Pixabay

Eile käisid Kuressaare kultuurikeskuses sünnikirja kätte saamas kõige pisemad vallakodanikud, kelle sünd registreeriti vahemikus mullu detsembrist tänavu veebruarini.

Üks vastuvõtule kutsututest oli 13. jaanuaril sündinud poisslaps nimega Lürbo. Ema Anu Tanu sõnul sai poeg oma nime vanaisa Lauri ja isa Arbo auks.

"Mulle endale meeldis väga ka nimi Üllar, aga kuna kolm nime olnuks liiast, siis nuputasime pisut ja mõtlesimegi nime välja," rääkis ema Anu nime saamisloost. Kuna pere elab Lümandas, kõlab lapse nimi koos kodukoha nimega tema sõnul eriti kaunilt: Lürbo Lümandast.

3. veebruaril ilmavalgust näinud kuressaarlane Võimo Vägi on küll alles pisike, ent tema vanemad Chätlyn Peet ja Valdur Vägi on kindlad, et pojast kasvab kunagi kord tõeline mees.

"Kui tahad, et poeg oleks tulevikus ambitsioonikas ning edukas, peab see kajastuma ka tema nimes," leidis ema Chätlyn.

Isa Valduri sõnul pole poeg küll veel paarikuunegi, ent juba püüab roomata ning koguni end toe najal püsti ajada.

"Loodan, et selleks ajaks, kui ta kooliealiseks saab, on meil Saaremaal loodud eriti andekate laste kool," lausus Chätlin Peet. "Muus osas on Saaremaa kui elukeskkond juba praegu suurepärane!"

Tänavu kolme esimese kuuga on Saaremaa vallas sündinud 74 last, nende seas lausa kolm paari kaksikuid: pisitüdrukud Iisi ja Siisi Udu Orissaarest, väikemehed Eggo ja Yaitso Valge Tiirimetsast ning õde-venda Irmi ja Armi Vedur Kärlalt.

Saaremaa vallavalitsus kingib igale väikesele vallakodanikule hõbelusika ja purgitäie Saaremaa robirohu mett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles