MEHED, KONTROLLI! Meestebuss tuleb peagi taas Kuressaarde (1)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Viljandi haigla meestebuss
Viljandi haigla meestebuss Foto: Viljandi haigla

Viljandi haigla ja Eesti Vähiliidu meestebuss on taas Kuressaares 10. aprillil kell 09.00 - 17.00 Kuressaare Haigla C ja D korpuse vahel.

Mobiilse diagnoosikabineti vastuvõtule võib pöörduda nii uroloogiliste kui ka kõigi teiste meestele eriomaste kaebustega.

"Kutsutakse mehi endale tähelepanu pöörama ja oma tervist kontrollima," ütles meestebussis vastuvõtte alustav uroloog Teesi Sepp. "Käsitleme onkoloogilisi probleeme nagu kuseteede kasvajad ja ka healoomulisi probleeme nagu neeru- ja kuseteede kivid, põietalitlushäired ja -põletikud. Uroloogid käsitlevad ka meestele eriomaseid muresid nagu eesnäärmehaigused, seksuaalhäired, sugutrakti ägedad ja kroonilised põletikud, kõik peenise- ja munandikoti-haigused."

Diagnoosikabinetis on ultraheliaparaat eesnäärme uuringuteks, kehaanalüsaator, millega saab mõõta kliendi kaalu, pikkust, lihasmassi, rasvaprotsenti, bioloogilist vanust ning muid spetsiifilisi näitajaid, samuti uriinivoolu mõõtmise aparaat, analüsaator ja palju muud. Kabineti varustus on samasugune nagu haigla statsionaaris ja seal tehakse 95 protsenti vajaminevatest uuringutest.

Vastuvõtule minekuks tuleb end kindlasti enne registreerida! Ravikindlustatud inimesed pääsevad kõigi meesteprobleemidega tegeleva uroloogi vastuvõtule perearsti saatekirjaga ja peavad esimesel külastusel maksma 5 eurot visiiditasu. Ravikindlustuseta ja saatekirjata mehed saavad pöörduda tasulisele vastuvõtule.

Meestebussi külastamiseks saab endale aja broneerida helistades Viljandi haigla registratuuri 43 43 001, samuti veebilehe digiregistratuur.ee kaudu. Digiregistratuuris saab kinni panna ainult saatekirjaga aegu, telefoni teel ka tasulisi aegu. Vastuvõtule tulles peab kaasas olema isikut tõendav dokument.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles