Saare- ja Muhumaal varastati velgesid ning tööriistu

Saarte Hääl
Copy
Politsei
Politsei Foto: Marko Saarm

Neljapäeval, 7. aprillil alustati menetlust kahe varguse suhtes, teatab Politsei- ja Piirivalveamet.

Saaremaal Karja külas varastati täpselt tuvastamata ajal kuuride juurest velgesid, aiavõrku, katuseplekki ning muid asju. Esialgsetel andmetel ulatub kahju ligi 1390 euroni.

Veel üks juhtum toimus Muhumaal, kus Igaküla külas varastati täpselt tuvastamata ajal elumajast erinevaid tööriistu. Esialgsetel andmetel on kahju ligi 600 eurot.

10 sammu, kuidas oma vara kaitsta

  1. Lukusta välisuks ka siis, kui oled kodus.
  2. Kui kodust lahkud või magama lähed, sulge aknad ja lukusta uksed.
  3. Veendu enne oma vara juurest lahkumist, et see on turvalises kohas (näiteks jalgrattad ja muruniiduk kuuris, auto võtmevaba pult vutlaris jne).
  4. Vaid üheskoos saab luua turvatunnet. Tunne oma naabreid ja kaalu koos nendega naabrivalvepiirkonna loomist. Head suhted naabritega aitavad sul rahuliku südamega kodust eemal viibida ka pikema perioodi vältel ja nautida puhkust. Seega olles kodust pikemalt ära, teavita sellest usaldusväärseid naabreid ja palu neil aeg-ajalt sinu postkasti tühjendada.
  5. Anna teada hädaabinumbrile 112 kahtlase käitmisega inimestest oma kodupiirkonnas.
  6. Märgista sulle väärtuslikud esemed (näiteks tööriistad, jalgratas, kodutehnika), tee neist fotod ja salvesta kindlasse kohta. Märgistatud esemeid on raskem varastel edasi müüa ja hiljem on asjade omanikke varga tabamisel lihtsam tuvastada.
  7. Jaga targalt infot selle kohta, kui viibid kodust eemal. Kuna varaste lemmikud on kodud, kus pererahvas on ära sõitnud või reisile läinud, ei maksa sotsiaalmeedias avalikult oma puhkuse pilte või -plaane jagad.
  8. Luba oma koju vaid usaldusväärseid inimesi. Ära kutsu sisse ühtki kahtlast isikut! Tee kindlaks, kas tundmatu on see, kellena ta end tutvustab.
  9. Vargusi aitab ära hoida see, kui paigaldad valveseadmed või kasutad turvafirma teenuseid.
  10. Kui hoolid oma isiklikust varast, siis kindlusta see. Paigaldatud valveseadmed või turvafirmade teenuste kasutamine vähendab riski langeda varguse ohvriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles