VEIDI KEVADISEM ⟩ Algav nädal kulgeb kuni 10kraadises soojas

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Liblikas kevadpäikeses
Liblikas kevadpäikeses Foto: Triin Mardi

Riigi ilmateenistuse andmetel on algav nädal päikselisem ning sooja tuleb kuni 10 kraadi. Veidi piserdab ka vihma.

Esmaspäeva öö tuleb tõusva õhurõhu foonil selgema taevaga ja sajuta. Päeva peale arenevaist pilverünkadest võib pärastlõunal kohati nõrka vihma sadada. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Öö on laialdaselt miinuspoolel, tuulele avatud rannikul jääb üle 0°C, päeval tõuseb õhutemperatuur 5..10°C-ni.

Teisipäeval tugevneb kõrgrõhuhari. Öö on selge, päeval võib üksikuist pilverünkadest veidi vihma sadada. Läänekaare tuul on mõõdukas. Öö on karge, päeval tõuseb õhutemperatuur 5..10°C-ni.

Kolmapäev on kõrgrõhkkonna servas sajuta. Tuul pöördub lõunakaarde ja on võrdlemisi nõrk. Selge ööga langeb õhutemperatuur -5°C ümbrusse, päeval tõuseb 10°C lähedale.

Neljapäev on uute arvutuste põhjal pilvisem ja vihmahoogudega, seda üle liikuva madalrõhulohu mõjul. Öö on tugeva kagu-, päev mõõduka edelatuulega. Õhutemperatuur on öösel 2..7, päeval 5..10°C.

Reedel lisandub läänekaarest mõõdukalt sooja ja niisket õhku. Saabuvaist sajupilvedest tuleb põhiliselt vihma. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval 5..10°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles