Salmele tuleb kohvik 650 digikana müünud Muna-Tanel täidab lubaduse

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
UUS ALGUS: Tanel Tang remondib Salmel ruume, et avada seal juba mais kohvik. Piltlikult öeldes lõhub ta oma ettevõtmistega ka mikroettevõtete ees kõrguvaid seinu.
UUS ALGUS: Tanel Tang remondib Salmel ruume, et avada seal juba mais kohvik. Piltlikult öeldes lõhub ta oma ettevõtmistega ka mikroettevõtete ees kõrguvaid seinu. Foto: Raul Vinni

Pankroti äärel kõikunud Saaremaa Mahemuna omanik Tanel Tang suutis digitaalseid kanu müües kaasata 65 000 eurot lisaraha ning viib ellu lubatud plaane. Esimene linnuke on Salme vanas kauplusehoones avatav kohvik.

Saaremaa Mahemuna omanik Tanel Tang läks SEB pangast laenu küsima, 10 000 eurot, millest 80% pidi käendama Maaelu Edendamise Sihtasutus ja 20% tema ise, kuid sai keeldumise osaliseks. Nähes, et 145 000-eurose käibega firmat ei peeta paari tuhande euro tagamisel pädevaks, otsustas Tang panna müüki digitaalsed kanad, mida ostnud inimesed saavad vastavalt kanade arvule osa tema ettevõtte kasumist. Raha tuli rohkem, kui ta loota oskas.

“Inimeste suur huvi oli täielik üllatus,” tõdes Tanel Tang. Kuigi ta müüs 650 sajaeurost kana, oleks turgu olnud veel mõnesajale kanale. Ta ei tahtnud nii palju raha kohe küsida, sest tal ei olnud ideid, mida sellega teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles