Saaremaale on jõudnud 480 sõjapõgenikku

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kuressaare Ukraina infopunkt
Kuressaare Ukraina infopunkt Foto: Saaremaa vald

Saaremaa valla kriisistaabi operatiivjuhi Gunnar Havi andmeil on Saare maakonda jõudnud üle nelja- ja poolesaja Ukraina sõjapõgeniku.

Gunnar Havi
Gunnar Havi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eilse seisuga oli hotellidesse majutatud 254 pagulast, Sõmera Kodusse 77. Oma elamise on leidnud umbes 150 inimest ja üüripinnale liigub hotellidest inimesi iga päev. Kadi raadio saates “Keskpäev” esinenud Havi sõnul turul õnneks pakkumisi praegu siiski on.

Havi ütles tänusõnad kõigile Saaremaa inimestele, kes on põgenikke toetanud nii riideabi kui ka elamispindade ja muu vajalikuga. Annetatud jalgrattaid on Havi sõnul välja jagatud juba üle poolesaja. “Neid võib julgesti juurde tuua, aga ennekõike on oodatud terved sõiduriistad, sest vanade logude parandamine läheb liiga kalliks,” ütles ta.

Havi kinnitas, et põgenikud otsivad agaralt tööd ja paljud on seda tänu meie ettevõtete vastutulelikkusele ka leidnud.

Täiskasvanute gümnaasiumis õpib praegu eesti keelt juba kolm gruppi ehk üle kolmekümne inimese. Soovijaid on Havi sõnul rohkemgi, paraku ei ole võimalik gruppe väga suureks ajada.

Pagulased on üles leidnud ka kohaliku õigeusukiriku.

Gunnar Havi märkis, et Raekoja tänava infokeskus Kuressaares on sel nädalavahetusel veel avatud, aga edaspidi töötab keskus ainult tööpäeviti, kuna saabuvate põgenike hulk on oluliselt vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles