KÜLAVAHELOOD ⟩ Lõõtspillimängijad valmistuvad Lustikummutiks ja annavad välja raamatu

Saarte Hääl
Copy
Sulev Mägi
Sulev Mägi Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

Teada-tuntud lõõtspillimängija Sulev Mägi Lõpi külast kutsus aprillikuu esimese laupäeva pärastlõunaks Pärsama rahvamajja kokku lõõtspillimängijad Saaremaalt ja Muhust, et üheskoos arutada edasisi ettevõtmisi.

Ja mis samuti tähtis - kokkutulekul said muusikud omavahel tuttavaks. Saatejuht Aare Lainele ütles mitmekümneaastase staaziga pillimees, et viimastel aastatel on lõõtspillimängijaid juurde tulnud. Rahvapillil mängimise oskused on omandanud mitu naist ja üsna palju noormehi.

Pärsamal iga osaleja tutvustas ise ennast ja oma pilli, mängides sellel kasvõi ühe pala. Mõnusad lõõtspillilood kõlavad ka saates. Rahvamaja lavale üles sätitud näitusest annab saates ülevaate ekspositsiooni koostaja Sulev Mägi.

Vanadelt mustvalgetelt fotodelt võis leida selliseid legendaarseid pillimehi nagu Vassili Sepp Orissaarest, Juhan Paaskivi Eiklast ja paljusid teisi. Värvifotod andsid ülevaate lõõtspillimängijate viimastest aastakümnetest.

Tõnu Eermann, kes möödunud aastal juhtis Kadi raadios saadet "Laupäevaõhtul lõõtsaga", annab teada meeldiva uudise - Saare maakonna lõõtspillimängijaist hakatakse raamatut kokku panema. Trükise ettevalmistamine võtab Eermanni sõnul aega vähemalt poolteist aastat.

Pärsama rahvamaja juhataja Aina Tomson annab teada, millistele kultuurisündmustele oodatakse eeloleval suvel nii osalejaid kui publikut. Suursündmuseks on kindlasti üleriigiline rahvapillimängijate kokkutulek juulikuus - 14. Lustikummut. Aina ütleb, et esimesed kollektiivid ja üksikesinejad on osalemiseks juba endast teada andnud.

Aare Laine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles