Tänavune riigimetsa raierahu kestab tavapärasest kauem

Saarte Hääl
Copy
RMK peab linnurahu tänavu juba kahekümnendat aastat.
RMK peab linnurahu tänavu juba kahekümnendat aastat. Foto: Oleg Tsõmbarevich

Eile, 15. aprillil algas riigimetsas igakevadine raierahu, mil raietööd loomade ja lindude pesitsemise ajaks peatatakse ja keskendutakse metsa istutamisele ja metsauuenduse hooldamisele.

Alates 15. aprillist peatab RMK traditsiooniliselt raietööd, et vältida lume sulamise järgselt pehmeks läinud metsapinnase kahjustamist ja mitte segada linde ja loomi nende pesitsusajal.

„Tänavu plaanime raierahu pidada tavapärasest kaks nädalat kauem, kokku kaks ja pool kuud. Kui varasematel aastatel oleme aprillist juunini siiski teinud ka sanitaarraieid, siis tänavu loobume häirimise vähendamiseks ka nendest,“ kirjeldas juhatuse liige Tavo Uuetalu RMK plaane.

„RMK-lt tellitud riiklikult tähtsate taristuobjektide raadamistööd oleme samuti planeerinud väljapoole raierahu aega,“ lisas ta.

Neilt lankidelt, kus on raieid tehtud kuuse-kooreüraskite tõrjeks, viiakse mais-juunis ära enne 15. aprilli maha võetud ja üraskite jaoks ootele jäetud püünispuud – seda tööd ei saa muul ajal teha, sest ürask asustab puid just kevad-suvel.

Puidutarned on RMK planeerinud selliselt, et lepingud saavad täidetud ja raierahu tõttu kliendid tellitud kaubast ilma ei jää.

RMK peab igakevadist raierahu tänavu juba kahekümnendat aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles