TERAAPILINE HOBI ⟩ Kalapüügihuviline Triin võiks õngitseda kasvõi iga jumala päev

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
PRISKE SAAK: Noor õngemees Tristan Tedrekull ja tema esimene säinas – 47 cm, 1,2 kg. Püütud põhjaõnge ehk tonkaga Nasva jõest.
PRISKE SAAK: Noor õngemees Tristan Tedrekull ja tema esimene säinas – 47 cm, 1,2 kg. Püütud põhjaõnge ehk tonkaga Nasva jõest. Foto: Triin Tedrekull

Kolmandat kevadet kalapüüki harrastav Triin Tedrekull nendib, et jõe ääres õngeridvaga mässamine on tema jaoks teraapia, millega meeldiva lisandina kaasneb kalasaak.

Viimati sai Triin Nasva jõe ääres terve päeva õnge loopida kesknädalal – tulemuseks 104 särge. See tõstis kuivama pandud särgede hulga 230-le, millest tema sõnul selleks aastaks täiesti piisab. “Oma jagu on käes. Aga hea meelega püüaks veel. See on ju teraapia!” räägib õngitsemishuviline, kes võiks kala püüda kasvõi iga jumala päev. Paraku tahab igapäevaelu ka elamist.

Triinu sõnul näeb jõe ääres õngitsevaid naisi päris palju, käiakse üksi, koos mehe, pere või lastega. Kolmapäeval võttis ta ka ise poeg Tristani jõe äärde seltsiks kaasa. See tasus igati ära, sest noor kalamees sai saagiks oma elu esimese säina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles