Saaremaa suurimal noorte korvpalliturniiril osaleb üle 160 noorsportlase

Saarte Hääl
Copy
Foto: Allan Mehik / Saarte Hääl

Nädalavahetusel toimub Saaremaa suurim noorte korvpalli turniir Suure Töllu ja Pireti CUP 2022.

30. aprillist kuni 1. maini toimub Kuressaare Spordikeskuses juba kuuendat korda noorte korvpalliturniir Suure Töllu ja Piret CUP. Tänavu toimuvad võistlused poiste U14 ja U11 vanusesarjas ning esmakordselt ka eraldi sari tüdrukutele Pireti rändkarikale. Kokku 16 võistkonnaga ning üle 160 noorsportlasega üle Eesti.

Saaremaa Spordikool koostöös MTÜ Saaremaa Korvpall korraldavale turniirile tulevad võistkonnad Tallinnast, Paidest, Võrust, Vändrast, Tartust, Võrust, Orissaarest ning kolme võistkonnaga on esindatud Saaremaa Spordikool.

Traditsiooniliselt saavad turniiri võitjad rändkarika, mis on käsitööna valmistatud puidust suurele kivialusele ning kaalub üle 10 kg.

Turniiri peakorraldaja Siim Hiie sõnul on turniiri ettevalmistus sujunud jooksvalt ning ollakse valmis üle 160 noorsportlase vastuvõtuks. "Kuna paljudele noortele on see esimeseks turniiriks, siis ootame saali ka kaasaelajaid, et poiste ja tüdrukute korvpalluri karjäär saaks positiivse tõuke," ütles Hiie.

"Turniiril soovis osaleda rohkem võistkondi, kuid tõmbasime selle pealt kindla piiri, et ei oleks inimeste arv liialt suur ning väldiks suuri kogunemisi. Mängud toimuvad eraldi saalides ning samuti oleme taganud koha peal desinfitseerimisvahendid ning vajadusel näomaskid," lisas Hiie.

Turniiri aitavad läbi viia Eesti kultuurkapital, Eesti Kultuurkapital Saaremaa ekspertgrupp, MTÜ Võimalus ning Saaremaa vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles