PÄÄSTJAD HOIATAVAD Tuleoht on tõsine!

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Tihti puuduvad lõkke läheduses esmased kustutusvahendid või jäetakse tuli hoopis järelevalveta, lootes, et midagi ei juhtu. Kui kulutuli levima hakkab, ei ole aga enam aega veeämbri järele joosta.
Tihti puuduvad lõkke läheduses esmased kustutusvahendid või jäetakse tuli hoopis järelevalveta, lootes, et midagi ei juhtu. Kui kulutuli levima hakkab, ei ole aga enam aega veeämbri järele joosta. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Päästjad hoidsid esmaspäeval kiire reageerimisega ära suurema põlengu, kui Lümanda keskuse lähistel põles staadioni taga kolm hektarit männinoorendikku.

Margus Lindmäe
Margus Lindmäe Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe toonitas taas kord, et praegu on tuletegemise osas väga tõsine ohuaeg.

Tuli levis Lümanda Maja poole, kuid päästjad suutsid selle ohu kohe kõrvaldada. Lindmäe sõnul pole Lümanda juhtumi puhul kindel, kas tegu oli tahtliku tuletegemisega.

Praegusel kuival ajal piisab ka tiku või suitsukoni mahaviskamisest, et tuli lahti pääseks. Rääkimata hooletusest lõkke tegemisel.

Päästjate juhi sõnul tuleks tuletegemisega veel veidi oodata, kuni tuleb vihma ja ilm läheb soojaks. “Roheline rohi kasvab üle ja see kulupõlemise oht väheneb siis oluliselt,” selgitas ta, lisades, et rohu kasvamine on isegi parem kui vihm. Kulu kastmisest piisab vaid üheks päevaks ja siis on see jälle ohtlikult kuiv.

Lindmäe tõdes, et sel aastal on päästjatel läinud õnneks ja ükski inimene pole kannatada saanud ega hoone maha põlenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles