98-aastane muhulane Arvet Kõrv: “Vinguda ei tohi!”

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
“LIHTSALT ELA!” kostab Arvet pärimise peale, et mis nipiga ikkagi nii vanaks saab elada. Muhu hooldekodus elav Arvet veereb kohtumisele ratastooliga. Ütleb, et jalad ei taha enam kanda, aga muidu olevat kõik väga hästi.
“LIHTSALT ELA!” kostab Arvet pärimise peale, et mis nipiga ikkagi nii vanaks saab elada. Muhu hooldekodus elav Arvet veereb kohtumisele ratastooliga. Ütleb, et jalad ei taha enam kanda, aga muidu olevat kõik väga hästi. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Muhumaa vanuselt teise mehe, eile 98-ndat sünnipäeva tähistanud Arvet Kõrva sõnul tuleb elada täiel rinnal ja halamise peale võimalikult vähe aega raisata.

Arveti mõistus on vahe nagu vikatitera. Aastaarvud lähevad vahel veidi segamini, aga nendel ei olevat tema sõnul ka suurt tähtsust. Ka oma vanusele arvutab ta esialgu aasta juurde ja arvab end 99 saavat. Mõningase arutelu järel tunnistab, et sedapidi võttes on ta siis tõesti aasta noorem ja see on vaid hea uudis.

Pika elu retseptiks ütleb Muhu lõunaservalt pärit Arvet, et on eluga ikka rahul olnud. Vingunud ja lollusi teinud suurt pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles