Tordilaada oksjonil kogunes sõjapõgenike toetuseks üle 400 euro

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Läinud reedesel Kuressaare Ametikooli kondiitriõpilaste tordilaadal korraldatud heategevuslikul tordioksjonil müüdi 11 erinevat torti ja koguti 460 eurot Ukraina sõjapõgenike heaks.

Ametikooli pagariõpetaja Kristiina Rand tõi välja, et pagariklassis küpsetas üheksa õpilast, kokku valmis kahe päeva jooksul 61 torti ja 36 minikooki. „Eranditult iga toode valmis suure hoole ja pühendumisega, igaüks tahtis anda endast parima,“ kinnitas Rand. „Mitme päeva töö sai müüdud vähem kui tunniga ning oksjoni jälgimine pakkus põnevust mitme tunni jooksul.“

Tordilaat on kondiitriõppes iga-aastane traditsioon ja ettevalmistuseks nii õpilaste projektitöö kui ka kutseeksami sooritamiseks. „Õppesessiooni jooksul valmistame ainult torte, kasutame võimalikult erinevaid tehnoloogiaid, materjale, kaunistuselemente, pakendeid,“ loetles Rand.

„Ukraina sõjapõgenike abistamiseks korraldatud oksjon tegi niigi põneva ja olulise tordinädala tavapärasest veelgi erilisemaks ja emotsiooniderohkemaks.“ Üks oksjonil osalenu annetas Kristiina Ranna sõnul oma ostetud tordi samuti heategevuseks ja seeläbi jätkus emotsioone ka nädalavahetusse, kui korraldajateni jõudis tänu ja foto Ukraina tüdruku Angelika perelt, kelle sünnipäevalauale tort jõudis.

„Oli väga hea meel neid pilte näha ja tagasisidet saada, ikka pisara tõi silmanurka, ütlesid nii tordi annetaja kui ka tordi valmistanud Triinu ja ta arvas ka, et niimoodi "kõik koos teeme selle maailma uuesti korda!",“ lisas Rand.

Ta avaldas suurt tänu kōigile oksjonil osalejatele ja Kuressaare Lions klubile, kes oksjonil kogutud summa abivajajateni toimetab. Samuti kuulub korraldajate tänu kõigile toetajatele. Teise kondiitrite grupi tordinädal algab juba täna.

"Ka seekord jõuab osa tortidest heategevuslikule oksjonile: Lions Klubi Kuressaare laadal laupäeval, 7. mail," lisas ametikooli juhtõpetaja Ülle Tamsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles