Kuressaare Edukontor 5 Südalinnas asuv vabakontor on oma vajalikkust tõestanud

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Edukontori tegevjuht Kristel Oinberg-Kelder
Edukontori tegevjuht Kristel Oinberg-Kelder Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare keskplatsi ääres asuv vabakontor tähistab tuleval esmaspäeval viiendat.

Kuressaare Edukontori avas sama nimega MTÜ mais 2017. Edukontor on Saaremaa esimene vabakontor, mis on viie aastaga jõudsalt kasvanud ja oma vajalikkust tõestanud, teatas kontori eestvedaja Kristel Oinberg-Kelder.

Vabakontoris on 30 püsirentnikku, valdavalt kaugtöötajad, vabakutselised, idu- ja väikeettevõtjad ning MTÜde esindajad, kes jagavad tööruume, teevad koostööd ja edendavad paindlikke tööviise. Lisaks pakub Edukontor koosoleku- ja koolitusruume.

„Pärast viit aastat vaikset kasvu hoolimata koroona- ja majanduskriisist saame kindlalt öelda, et tegu pole enam pilootprojektiga, sellist kohta on Kuressaarde väga vaja,“ ütleb MTÜ Kuressaare Edukontori juhatuse liige Mele Pesti.

Saaremaal on suurepärased tingimused asukohasõltumatu töö tegemiseks. Ka Saaremaa valla arengukava näeb ette kaugtöö tegemise võimaluste arendamist, tõstmaks Saaremaa atraktiivsust elukeskkonnana. Kuressaare Edukontor arendab praegu maakonna saartel (Saaremaa, Muhu, Abruka, Ruhnu, Vilsandi) piirkondlikke kaugtöökohti hõlmavat võrgustikku.

Edukontor panustab ka alustavate- ja iduettevõtjate arengusse läbi väga populaarseks osutunud Saaremaa rohemajanduse eelkiirendi. 27. mai demoõhtul võetakse kokku kolmekuulise arenguprogrammi tulemused, mil programmi läbinud tiimid esitlevad oma uudseid ettevõtlusideid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles