Saaremaa lapsehoidjad lähevad kutsevõistlustele

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Kätlin Poopuu
Kätlin Poopuu Foto: Erakogu

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool korraldab 19. mail lapsehoidja kutsevõistluse, kus osaleb kokku 10 õpilast Tartu Tervishoiu Kõrgkoolist, Haapsalu Kutsehariduskeskusest, Valgamaa Kutseõppeasutusest, Kuressaare Ametikoolist ja Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolist.

Võistlus koosneb kahest situatsioonülesandest, millest üks hindab esmaabi andmise oskusi ning teine erivajadusega lapse vanemaga suhtlemist.

Kuressaare Ametikooli sotsiaaltöö ja iluteeninduse juhtõpetaja Kätlin Poopuu ütles, et lapsehoidja eriala on lihtsalt nii äge eriala.

"Ei ole vahet kui vana sa oled. Peaasi, et on tahtmist ja soovi olla ühe või mitme lapse elus erilisel kohal. Kutsevõistlus on omakorda võimalus oma erialaste teadmiste ja oskustega silma paista ning lapsehoidjate eriala propageerida. Mul on nii hea meel, et koostöös nii vahvate koolidega selline asi nüüd toimuma saab. "

Võistluse eesmärk on tuua esile lapsehoidja kutsehariduse vajalikkust ning sellega kaasnevaid pädevusi ja oskusi. Võistlus viiakse läbi 16. - 20. mai kestva Euroopa kutseoskuste nädala raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles