Prügifirma soovib valla jäätmehoolduseeskirja muutmist

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Jäätmed
Jäätmed Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare ja Ida-Saaremaa jäätmevedaja Ragn-Sells on teinud Saaremaa vallale rea ettepanekuid kehtiva jäätmehoolduseeskirja muutmiseks, mis kergendaks vedaja tööd.

Ragn-Sellsi Lääne regiooni juhi Jüri Meeksa allkirjaga ettepanekute paketis pakutakse muu hulgas välja mõte loobuda jäätmekoti kasutamisest, keelata vanapaberi kogumiseks ja üleandmiseks pappkastid ning piirata konteinerite käsitsi teisaldamise kaugus praeguse 20 meetri asemel 10 meetrini. Käsitsi teisaldatavate konteinerite mahtu tuleks piirata 660 liitrini, alternatiivina võiks käsitransport olla lubatud vaid kuni 370-liitriste kaherattaliste konteinerite puhul.

Kui praegu nõuab eeskiri talvisel ajal konteineri ja selle esise veopäevaks lumest puhastamist, siis Ragn-Sells soovib, et lumest peab olema puhastatud ka konteineri ümbrus. Suurjäätmete puhul pakub prügifirma, et nimistust tuleks välja võtta WC-potid, kraanikausid, vannid, kuna nende puhul on tegemist ehitusjäätmetega. Ja üleüldse oleks otstarbekas suurjäätmed korraldatud jäätmeveost välja jätta, kuna need mõjutavad väga suures osas prognoosimatuid kulusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles