Enefiti kiire internet jõudis Saaremaale

Saarte Hääl
Copy
Näiteks Laimjalas saab Enefiti kiire internetiga liituga kuni 15. juunini.
Näiteks Laimjalas saab Enefiti kiire internetiga liituga kuni 15. juunini. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Enefiti kiire internet, millel on üle 10 000 kasutaja üle Eesti, on jõudnud ka Saaremaale. 

Enefiti kiire interneti ühekordne liitumistasu jääb 199–249 euro vahemikku (sõltuvalt võrgu ehitusjärgust). Sandla külas saab 199 euro eest liituda kuni 1. juunini, Leisi alevikus, Oti külas, Audlas ning Laimjalas kuni 15. juunini. Sooviavalduse saab täita veebiaadressil energia.ee/kiireinternet.

Valguskaablivõrk tagab igal ajal allalaadimiskiiruse 1 Gbit/s ning kiirus ei sõltu sellest, kui palju internetti kasutavaid seadmeid on samal ajal võrku ühendatud. See tähendab, et hakkiv või hanguv pildiedastus jääb minevikku. Võrku paigaldab Eesti Energia tütarfirma Enefit Connect.

Enefiti kiire interneti eelis teiste teenusepakkujate ees on operaatorineutraalsus. See tähendab, et Eesti Energia tütarfirma Enefit Connect ehitab küll võrgu valmis, kuid interneti- ja teleteenuse pakkuja saab igaüks endale ise valida, lähtudes kas hinnast või muudest väärtustest. Samuti võib teenusepakkujat igal ajal vahetada.

Enefit Connect plaanib valguskaablivõrku ka peatselt avanevate uute toetusmeetmetega edasi arendada. Ehitusplaanid on veel koostamisel, kuid nende täideviimiseks kavandab ettevõte koostööd Digisaar OÜga, kes teab kõige paremini nii kohalikke olusid kui ka vajadust kiire interneti järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles