TOIT ⟩ Tõeline Ukraina borš – imelihtne!

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
KAPSAS KASTRULISSE! Kokk Tetiana Davydova on kapsa enne keema 
panemist peenteks ribadeks lõiganud.
KAPSAS KASTRULISSE! Kokk Tetiana Davydova on kapsa enne keema panemist peenteks ribadeks lõiganud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Jaanuari lõpust toimetab Kuressaares Arensburgi restorani ja Classicu kohviku köögis ukrainlannast kokk Tetiana Davydova. Kuna üheks menukamaks roaks menüüs võib täie õigusega pidada borši, on Tetiana just õige inimene meile õpetama, kuidas tõelist Ukraina borši keeta. “See on ju imelihtne!” kinnitab ta.

Kui Arensburgi restorani kööki astume, on Tetianal üks pisike kastrul borši juba valmis – sealihaga. Meie silme all valmib aga lihata variant, milleks kulub tunduvalt vähem aega.

“Lihaga variandi puhul on ju kõigepealt vaja puljong valmis keeta, aga selleks kulub vähemalt kolm tundi,” tõdeb Tetiana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles