Liftiehitus puudega noorele takerdus suure lisakulu taha

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Kuressaarlane Kaja Laus lapsega.
Kuressaarlane Kaja Laus lapsega. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuigi Saaremaa vallavalitsus maksab kinni liftiehituse puudega noore jaoks, ei osanud tolle ema arvestada suure lisakuluga elektrikaabli ümberpaigaldamiseks.

"Ma ei osanud arvatagi, et veel juunis oleme samas olukorras kui talvel," ütles koos sügava liitpuudega tütrega ühes Kuressaare kortermajas elav Kaja Laus. "Lifti ehituse eest maksab küll Saaremaa vald, aga rohkemat ei panusta."

Lifti paigaldamiseks tuleb aga ümber tõsta elektrikaabel – majast eemale. Selle töö eest nõuab Elektrilevi 6907,92 eurot.

Lausi sõnul ei tea ta, kust nii suure summa tasumiseks raha saada.

"Kuna esimese makse tähtaeg on juba möödas, tahab Elektrilevi poolt sellest summast (3525,96 eurot – toim) hiljemalt 13. juunil, et lepingut mitte lõpetada," ütles Laus. "Minul seda summat ei ole ning seni pole abi olnud ka heategevusühingute ja vallavalitsuse poole pöördumisest."

"Valla sotsiaalosakond pakkus välja, et võiksin abipalvega pöörduda koguduste poole, aga mina ei tea ühtegi kogudust, kes sellist heategevust teeks," ütles Laus. "Neil on ju endalgi raske, et ots otsaga kokku tulla. Ehk aga leidub keegi hea inimene või firma, kes on nõus Elektrilevile selle vajaliku summa tasuma?"

Kes soovib puudega last kasvatavat üksikema aidata, saab temaga ühendust võtta meiliaadressil kajalaus23@gmail.com.

"Loodame väga, et saame lifti paika veel sel aastal," lausus Kaja Laus. "Kui Elektrilevi aga lepingu lõpetab, tuleb otsast peale alustada ja tõenäoliselt on siis hind veel kõrgem."

Seni on Kaja Laus oma nüüdseks täisealist tütart ja tema paarikümnekilost käru süles kortermaja trepist üles-alla tassinud ning seetõttu juba aastaid seljavaevuste pärast taastusravil käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles