Kuressaare kolledž ja Saaremaa gümnaasium tihendavad koostööd

Urmas Kiil
Copy
TULEVIKU HEAKS : Et gümnasistedel oleks tulevikusihid selgemad ja kõrgkooli pääs kergem, otsustasid Saaremaa gümnaasium ja Kuresaare kolledž paika panna tulevase koostöö põhimõtted.
Pildil näitavad äsja allkirjastatud kokklepet gümnaasiumi juht Ivo Visak ja kolledži direktor Meri Kindsigo. Nenda tagas seisavad (vasakult) füüsikaõpetajad Indrek Peil ja Arne Loorpuu nin kolledži matemaatikaõppejõud Paavo Kuuseok.
TULEVIKU HEAKS : Et gümnasistedel oleks tulevikusihid selgemad ja kõrgkooli pääs kergem, otsustasid Saaremaa gümnaasium ja Kuresaare kolledž paika panna tulevase koostöö põhimõtted. Pildil näitavad äsja allkirjastatud kokklepet gümnaasiumi juht Ivo Visak ja kolledži direktor Meri Kindsigo. Nenda tagas seisavad (vasakult) füüsikaõpetajad Indrek Peil ja Arne Loorpuu nin kolledži matemaatikaõppejõud Paavo Kuuseok. Foto: Kuressaare kolledž, Saaremaa gümnaasium

Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledž ja Saaremaa gümnaasium allkirjastasid kokkuleppe, kus kirjas tulevase koostöö põhimõtted. Sarnase lepped kavatseb kolledž sõlmida ka maakonna teiste keskharidust andvate õppeasutustega. 

"Mina koolijuhina usun siiralt, et gümnaasium on esmajoones eelhäälestus ülikooliks," põhjendas Saaremaa gümnaasiumi juht Ivo Visak äsjasõlmitud kokkuleppe sündi. "Kui me saame siinsamas Saaremaal anda gümnaasiumiõpilastele võimaluse kasvõi natuke ülikooli juures toimetada, on nende tahe edukalt sinna jõuda kindlasti suurem."

Kolledži direktor Merit Kindsigo lisas, et siht on neil gümnaasiumiga ühine – aidata kaasa erinevate haridustasemete kvaliteedi tõusule meie maakonnas. Tema sõnul soovib kolledž toetada gümnasistide haridust, kaasata neid varasemast enam teadustegevusesse ning üldse populariseerida teadust ja teadlase elukutset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles