POLITSEI Alkohol on saarlastele liiga hõlpsasti kättesaadav

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
TEGELEB SÕLTLASTEGA: Dr Ene Parve sõnul pole alkoholi tagasihoidlikus tarbimises midagi paha, aga sageli see piir ületatakse ja saadakse sõltlasteks. Foto on tehtud haigla uuendatud psühhiaatriaosakonna avamisel, kus pakuti nii alkoholiga kui alkoholita vahuveini.
TEGELEB SÕLTLASTEGA: Dr Ene Parve sõnul pole alkoholi tagasihoidlikus tarbimises midagi paha, aga sageli see piir ületatakse ja saadakse sõltlasteks. Foto on tehtud haigla uuendatud psühhiaatriaosakonna avamisel, kus pakuti nii alkoholiga kui alkoholita vahuveini. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Saare maakond troonib alkoholi jaemüügilubade ja elanike suhtarvu poolest Eestis esikohal. Politsei hinnangul on alkohol maakonnas liiga kergesti kättesaadav.

“Politseinikena näeme oma töös iga päev seda, et alkohol mängib süütegude toimepanemisel olulist rolli,” ütleb politseijaoskonna juht Rainer Antsaar.

Tema sõnul saavad konfliktid alguse just liigsest napsitamisest. Pea pooled politsei mullused väljakutsed Saare maakonnas olid seotud alkoholi või joobnutega. Avaliku korra rikkumise süütegudest olid sellised enam kui pooled ning vägivallakuritegudest vähemalt pooled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles