Ametikoolis on hetkel kõige popim eriala noorem tarkvaraarendaja

BNS
Copy
Idufirma Fyma tarkvara oma tööülesandeid täitmas.
Idufirma Fyma tarkvara oma tööülesandeid täitmas. Foto: Fyma

Kuressaare ametikoolis on esmaspäevase seisuga sisseastumisavalduste poolest kõige populaarsem eriala nii päeva- kui ka tsükliõppes noorem tarkvaraarendaja.

Päevaõppes on noorem tarkvaraarendaja erialale esitatud 27 sisseastumisavaldust, tsükliõppes 22, teatas BNSile Kuressaare ametikooli teabejuht.

„Oskused maksavad. Ametikooli eesmärk on anda õppijatele võimalus omandada oskused, millega edukalt tööle asuda,“ rääkis tarkvaraarendaja eriala õpetamist eest vedav Kuressaare ametikooli juhtõpetaja Jane Mägi. „Kui juba esimese kursuse lõpetanud noortele pakutakse suveks tarkvarafirmades testijana tööd, siis minu jaoks on see signaal sellest, et meie õppetöö on hästi läbi viidud," lisas ta.

Päevaõppe erialadest on kolme populaarseima eriala seas veel mootorsõidukitehnik (21) ja väikelaevaehitaja (15). Tsükliõppe erialadest on nii lapsehoidja kui ka kondiitri erialale esitatud 15 avaldust.

Sisseastumisavalduste vastuvõtt algas Kuressaare ametikoolis märtsis ja kestab 7. augustini. Kokku saab ametikoolis tänavu valida rekordilise 34 õppekava vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles