Saaremaa vallavanem Madis Kallasest saab uus keskkonnaminister (1)

Copy
Madis Kallas
Madis Kallas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Isamaa avaldas täna õhtupoolikul oma ministrikandidaadid uude valitsuskoalitsiooni. Samuti selgusid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ministrid, kelle hulgas on ka Saaremaa vallavanem Madis Kallas.

Saarte Häälele teadaolevalt on Madis Kallas valmis keskkonnaministriks hakkama ning vallavanema kohusetäitjana jätkab kuni uue vallavanema valimisteni eelmine Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk.

Rahvusringhääling vahendas, et sotsiaaldemokraatide ministrikandidaadid on ametlikult kinnitamata andmetel Piret Hartman kultuuriministri kohale, Madis Kallas keskkonnaministri kohale, Riina Sikkut majandusministri kohale, Peep Peterson töö- ja terviseministri kohale ja Lauri Läänemets siseministri kohale

Isamaa pakub välisministriks Urmas Reinsalu, haridusministriks Tõnis Lukase, riigihaldusministriks Riina Solmani, infotehnoloogia- ja ettevõtlusmimistriks Kristjan Järvani ning justiitsministriks Lea Danilson-Järgi.

Reformierakonnale jääb valitsuses kanda peaministri, maaeluministri, kaitseministri, sotsiaalkaitseministri ja rahandusministri koht, vahendab Postimees. See tähendab, et saaksid jätkata kõik samad ministrid, kes juba nendes ametites on. Justiitsminister Maris Lauri, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ja haridus- ja teadusminister Liina Kersna jäävad tööst ilma.

Kell 16 kogunesid erakondade juhatused ning pärast juhatust kogunevad volikogud. Põhikirjade järgi näeb tava ette, et erakondade juhatused esitavad volikogudele kinnitamiseks oma ministrikandidaadid, koalitsioonileppe ja koostööpartnerid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles