PINGE TÕUSEB: lõppev nädal tõi Eestis ajaloo kõrgeima elektri börsihinna

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Foto: www.freepik.com / montaaž Liina Õun

Selle nädala arvestuses on Eestis keskmine elektri börsihind 300 eurot, mis on ajaloo kõrgeim hind, vahedas rahvusringhääling. Samas järgus on elektri hind sel nädalal ka Leedus, Lätis ja Soomes.

Pühapäeval on elektribörsi Nord Pool Eesti hinnapiirkonnas päeva keskmine hind 142 eurot megavatt-tunni kohta, mis on selle nädala madalaim.

Aga terve nädala oli elektri hind äärmiselt kõrgel, esmaspäeval päevane keskmine lausa 415,65 eurot, mis on selle aasta kõrgeim hind päeva kohta. Varem on hind nii kõrgel olnud mullu detsembris.

Ka ülejäänud päevadel oli elekter väga kallis, enamjaolt üle 300 euro megavatt-tunni kohta. Nädala keskmine hind on 300 eurot, eelmisel nädalal oli see 202 ning üle-eelmisel 181 eurot megavatt-tunni kohta.

Viimati oli ligilähedaselt sama kallis elekter mullu detsembri viimasel nädalal, kui nädala keskmine oli 295 eurot megavatt-tunni kohta.

Mullu sama ajal ehk juuli keskpaigas oli nädala keskmisel hinnaks 88 eurot megavatt-tunni kohta.

Ka lähiriikides on see nädal elektri hind rekordeid püstitamas: Lätis ja Leedus on nädala keskmine 304, Soomes samuti 300 eurot megavatt-tunni kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles