Kuressaare lossihoovis algavad täna 15. Saaremaa ooperipäevad

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Saaremaa ooperipäevade keskpunkt, Kuressaare lossi ooperimaja.
Saaremaa ooperipäevade keskpunkt, Kuressaare lossi ooperimaja. Foto: Gunnar Laak

Tänavuste Saaremaa ooperipäevade külalisteater on Sileesia ooperiteater Poolast, kes esitleb Kuressaare lossihoovi püstitatud ooperimajas nii maailma ooperiklassikat kui ka Poola ooperikunsti pärleid. Kõigi etenduste lavastaja on rahvusvahelise mainega Michał Znaniecki.

20.–24. juulini toimuvatel Saaremaa ooperipäevadel jõuavad publiku ette Charles Gounod „Romeo ja Julia“, Giuseppe Verdi „Traviata“, Stanislav Moniuszko „Parvemees“ ning lavastaja Michał Znaniecki enda kirjutatud „Õhtu Mozartiga“ ja „Chopini saladus“, kavast ei puudu ka laupäevaõhtune pidulik ooperigala. Kahes etenduses lööb kaasa ka Rahvusooper Estonia solist Juuli Lill.

„Näete Saaremaal minu viimast viit loomeaastat. Tahan, et iga mu lavastus oleks uutmoodi risk, sest kui pole väljakutseid, pole ka kunsti. Jutustan iga lavastust erineval viisil, kuid just nii, nagu usun heliloojad oleksid soovinud,“ rääkis Znaniecki. „Näiteks kui helilooja tahtis oma aja auditooriumit šokeerida, siis on minu kohustus välja mõelda, mis šokeerib tänapäeva inimesi. Loodan väga, et Saaremaa ooperipäevade publik ei pea tulemuses pettuma,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles