KÜLAVAHELOOD Karja poisist kuningas meelitas rahvatantsijad ja publiku Leisi

Aare Laine
Copy
TANTSULUST: Tantsijaile pakub tants rõõmu. Publik saab kergejalgsete
etteasteid nautida.
TANTSULUST: Tantsijaile pakub tants rõõmu. Publik saab kergejalgsete etteasteid nautida. Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Sündmusterohke kultuurisuve lõpusirgel teeb saatejuht Aare Laine mikrofoni lahti Leisi laululaval, kus lõikuskuu neljateistkümnendal päeval toimus rahvatantsupidu Karja poiss on kuningas.

Pidu meelitas kohale sealse kandi tantsijad ja ka lauljad. Esinesid ka Karja segakoor ja külalised mandrilt, Kiili segakoor. Saatejuht annab teada, et temalgi on olnud au mitu suve jutti koolipoisina kuninga seisuses olla, karjatades enam kui sajapealist lehmakarja.

Enne peo algust märkas reporter Saare- ja Muhumaa ühte tuntumat tantsujuhti Anne Keerdi. Temast ei saanud ju mikrofoni avamata mööda minna. Rahvatantsurühma Sõlus juhendaja Anne tuli oma tantsijaid juhendama otse Kreekast. Laupäeval jõudsid kaks rühma ja nende juhendaja kahenädalaselt reisilt koju ja pühapäeval oli Keerd juba Leisis tantsupeol, öeldes, et ega siis tohi kuninga peolt puududa. Europeadi egiidi all toimunud festivalil osalesid Muhu tantsijad rühmast Okasroes ja Viirelinnu rühm Orissaarest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles