TÄNUAVALDUS ⟩ Herilase sutsakas keelde nõudis arstiabi

Saarte Hääl
Copy
Herilane. Pilt on illustratiivne
Herilane. Pilt on illustratiivne Foto: Shutterstock

21. augustil nautisime oma selle suve viimast puhkusepäeva Sõrves. Kätte oli jõudmas õhtu, istusime terrassil ja jõime kohvi. Ümberringi tiirutasid aga rahutud herilased. Ja siis see juhtus, et koos kohvilonksuga tõmbas abikaasa suhu tassi lennanud herilase. Järgnes sutsakas otse keelde. Keel ja suu paistetasid väga kiiresti.

Nõu saamiseks helistasin perearsti telefoniliinile 1220 ja rääkisin sellest, mis juhtus. Nõuanded olid asjalikud ja juba teatati, et meie poole sõidab Kuressaarest kiirabi. Otsustasime neile oma autoga vastu sõita. Kohtumine, tervisekontroll ja meditsiinilise abi andmine toimus Lõu teeristil. Kui oldi kindlad, et olukord on kontrolli all, lubati meil taas koju pöörduda.

Oleme väga-väga tänulikud kõigile telefoniliinide nõustajatele, eriti aga kiirabi meedikutele, kes meid sel õhtupoolikul esmapilgul üsna tühisena näiva häda korral nii kiiresti ja vastutulelikult aitasid. Kahjuks ei tea me aitajate nimesid.

Nüüd on sellest juhtumist möödunud üle nädala, ikka on kuulda herilaste suminat. Internet annab head nõu lihtsa herilasepüünise valmistamiseks plastikpudelist. Niisugune asi terrassinurgal, eriti lastega peredes võib suure õnnetuse ära hoida.

Tänumeeles Anu ja Tiit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles